Industri

Saica Paper, Storbritannien

Saica Paper i Storbritannien är ett av världens mest avancerade pappersbruk

Partington, Storbritannien

Projektfakta

Kund: SAICA Paper

Land: Storbritannien

Projekttyp: Pappersbruk

Produktionskapacitet: 420 000 ton/år

Vi återvinner kartong, om och om igen.

SAICA är ett spanskt familjeföretag inom pappersindustrin som grundades 1943. Idag har de ungefär 8 000 medarbetare och är en världsledande tillverkare av förpackningsråvara från återvunnen massa.

När det nya bruket, PM11 i Partington, Storbritannien, skulle startas upp, ville SAICA undvika onödiga risker och samtidigt säkerställa att de fick ut maximal prestanda och tillgång till den absolut senaste teknologin. Genom ett förtroende som bygger på en lång relation, fick Pöyry i uppdrag att utifrån kunskaper om båda organisationerna skapa en tidplan och erbjuda både ingenjörstjänster och projektledning av uppförandet, idrifttagandet och inkörningen av den nya PM11, som producerar förpackningskartong av högsta kvalitet från återvunnen massa.

”Vi ville prova lite nya idéer i det här projektet, och vi kände att Pöyry skulle vara rätt partner att hjälpa oss att implementera dem. Vi ser nu att de här innovationerna har hjälpt oss att göra vårt bruk mycket mer konkurrenskraftigt och hållbart” säger Francisco Carilla, Industrial Projects Director, SAICA.

Den nya PM11 innehåller de allra senaste tillverkningsteknologierna och är idag en av världens mest avancerade pappersmaskiner. Och trots en utmanande tidplan, kunde SAICA starta upp PM11 några dagar före utsatt tid.